пятница, 6 ноября 2015 г.

Слово пошани на честь ювілею

       

Кулаченкова Надія Миколаївна -   учитель Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12  з  поглибленим вивченням французької мови  Херсонської міської ради, що виховує учнів у повазі та знанні (а знання - підґрунтя поваги) до української мови, літератури, культури, дає дітям радість праці, радість успіху у навчанні.


       На уроках Надії Миколаївни не помічаєш  плину часу, не відчуваєш утоми, сміливо йдеш в річище винесеної на опрацювання теми. Через те їй вірять, до неї тягнуться діти, наслідують її. Бо головне для неї - наповненість великою любов’ю до своїх учнів і українського слова.
        Кожен, кого доля звела з Кулаченковою Надією Миколаївною, розуміє: саме на таких учителях і тримається освітянське небо. Вони й формують профіль сучасної освіти, визначають її основні риси в сьогоденні. Їхнє самовіддане служіння високій меті – плекати молоде покоління – наслідують колеги, ними захоплюються і пишаються. Вони є знаковими постатями в нашому шкільництві, тими, хто визначає його найголовніші якісні виміри. Учителі від Бога, майстри педагогічної праці, митці…
      Творчо переосмислюючи традиційну урочну систему, учитель зуміла вийти на нестандартність навчально - виховного процесу,  який будується на глибокій науковій основі, демократичному, гуманістичному підходах. Надія Миколаївна – фахівець зі 43-річним стажем,  спеціаліст  вищої категорії, має

відзнаку «Відмінник освіти України», знак «Василь Сухомлинський». Досвідчений педагог переконана, що робота вчителя–словесника – найвідповідальніша, бо ставить собі за мету пояснити своїм вихованцям просту та невичерпну формулу національної державності: «в своїй хаті своя правда…» та навчити сприймати її серцем і втілювати в життя постійно та щиро.

Комментариев нет:

Отправить комментарий