понедельник, 23 ноября 2015 г.

Педагогічні особистості: ініціативи, проекти, досягнення

    У Херсонській гімназії №20 для вчителів української мови та літератури міста відбувся майстер-клас із питань підготовки та участі педагогів у професійних конкурсах «Педагогічні особистості: ініціативи, проекти, досягнення».
    Власний досвід презентувала Чаловська Марина Вікторівна – переможець конкурсу «Освіта. Наука. Інновації» у номінації «Кращий педагогічний досвід», яка отримала грант фонду Олександра Співаковського. Відповідно до умов конкурсу, Чаловська М.В. є автором  розробок у галузі освіти, що мають практичне підтвердження їх ефективності, співавтором навчально-методичних  посібників та публікацій у спеціалізованих виданнях, автором навчальних програм, зокрема навчальної  програми з позашкільної освіти дослідницько-експериментального напряму «Основи журналістики». Учитель активно впроваджує інноваційні технології навчання з обдарованою молоддю: вихованці педагога  – переможці ІІ, ІІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури, І,ІІ,ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, ІІ,ІІІ,ІV етапів Міжнародного конкурсу з української мови  імені П.Яцика, ІІ,ІІІ,ІV етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  імені Тараса Шевченка. Чаловська М.В. презентувала педагогам міста реальний шлях поширення власного педагогічного досвіду – участь у фахових конкурсах. Учитель поділився особливостями створення власного сайту, його наповнення, досвідом створення відеоролика, необхідного для представлення відповідно до умов конкурсу, роботою над аплікаційною формою, оформленням опису педагогічного досвіду  (зроблено акценти на активній роботі з обдарованою молоддю, апробованих методах та прийомах, технологіях, які в результаті активного використання сприяють підвищенню якості освіти).
 Заводянна Олена Іллівна – переможець Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012». На майстер-класі вона поділилася з учителями міста власним досвідом участі в цьому престижному фаховому конкурсі: складним, але захоплюючим шляхом успішного подолання вершин І, ІІ, ІІІ турів. Незабутні емоції вчителя пов’язані саме з випробуваннями ІІІ туру Всеукраїнського конкурсу: це натхненне професійне змагання, під час якого вчителі залучаються до різних видів діяльності. Заводянна О.І. успішно подолала випробовування контрольною роботою, підтвердивши власну фахову підготовку, загальний рівень ерудованості, досконале володіння методикою викладання предмету.  Учитель також поділився враженнями від співбесіди з членами журі, конкурсантами зі змістом проблеми, над якою працює (майстер-клас «Я так роблю»).

Сподіваємося, досягнення переможців конкурсів фахової майстерності Херсонської гімназії №20 Чаловської М.В. та Заводянної О.І. сприятимуть підвищенню авторитету вчителя – словесника загалом, спонукатимуть молоде покоління вчителів української мови і літератури випробовувати власні сили, розкривати свою творчу індивідуальність у конкурсах, перед освітянами міста, області – усієї України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий