пятница, 30 октября 2015 г.

Вітаємо перших переможців конкурсу "Класний керівник року"!

30 жовтня 2015 року завершився міський етап Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року», проведений у трьох номінаціях: «Класні керівники 5-7 класів», «Класні керівники 8-9 класів» та «Класні керівники 10-11 класів», на якому класні керівники розкривали особливості своє моделі виховної діяльності, педагогічну скарбничку творчих справ. Виступи показали, що свою практичну діяльність вони здійснюють відповідно до основних завдань, які визначені Основними орієнтирами виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, враховують вікові та індивідуально-психологічні особливості учнів, їх нахили, інтереси, задатки готовності до певних видів діяльності.
У  педагогічному доробку класних керівників творчий підхід, власні педагогічні знахідки,  проекти, інноваційні моделі системи виховної діяльності класу, провідна ідея яких – формування соціально і духовно зрілої особистості з творчим потенціалом, високоморальними цінностями, активною життєвою позицією.  Учні включені до різноманітних форм і видів виховної діяльності національно –патріотичного, екологічного спрямування, що сприяє розвитку в учнів лідерського потенціалу, становленню громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, знати свої права і обов’язки, цивілізовано відстоювати їх, бути вірному національно-історичним традиціям.
Новизна в організації виховного процесу з класом, представлена  учасниками конкурсу,  полягає у створенні умов для творчої самореалізації особистості, засвоєння учнями моральних правил життя без примусу, диктату і насильства. Реалізація змісту виховання здійснюється без психічних перевантажень. Класні керівники допомагають  учням визначитися у виборі та побудові індивідуальної освітньої траєкторії.
 У своїй практичній діяльності вони застосовують проектно-технологічний підхід, виходять за межі вирішення вузьких педагогічних проблем, прагнуть до співробітництва, співпраці з учнями, батьками, громадськістю, формують моральні риси та якості в учнів через створення виховних ситуацій в реальному житті з усіма його труднощами і протиріччями. В основі їхньої роботи лежить творчо переосмислений зміст етнопедагогіки, досвід сімейного виховання, партнерська діяльність та взаємодія вихованців з соціокультурним світом.
Класні керівники активно долучаються до проведення методичної роботи, діляться досвідом.
Учні класних керівників, вихователів беруть участь та стають переможцями обласних, Всеукраїнських конкурсів, фестивалів художньо-естетичного, туристсько-краєзнавчого, екологічного, спортивного, науково-дослідницького  спрямування.
 Розглянувши матеріали учасників, враховуючи результати тестування, представлений досвід роботи, журі міського туру Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року» (голова журі – Назаренко Людмила Миколаївна) визначило переможці.
У номінації «Класний керівник 5-7 класів» - Білінська Галина Василівна, НВК № 51,
«Класний керівник  8-9 класів» - Пастушенко Наталя Володимирівна, багатопрофільна гімназія № 20;
«Класний керівник  10-11 класів» - Задніпряна Катерина Сергіївна, Херсонська гімназія № 1.

Вітаємо переможців! Бажаємо перемоги на обласному етапі!



Комментариев нет:

Отправить комментарий