четверг, 22 октября 2015 г.


У Концепції загальної середньої освіти зазначено: «Освіта ХХІ століття – це освіта для людини. ЇЇ стрижень – розвивальна, культуротвірна домінанта, виховання відповідальної особистості, яка здатна критично мислити, опрацьовувати різноманітну інформацію, використовувати набуті знання та вміння для творчого розв’язання проблем, прагне змінити на краще своє життя і життя своєї країни».
              Відповідно до плану роботи методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради у Херсонському Таврійському ліцеї  мистецтв Херсонської міської ради 19 жовтня відбувся майстер-клас для учителів географії  міста з теми «Тектонічна будова, рельєф, корисні копалини Африки », який провела досвідчений, творчий вчитель вищої категорії  Мащенко Наталія Анатоліївна.
              Хороший урок той, де панує ділова, творча атмосфера, де бажання учнів міркувати б’є ключем, де вони охоче вступають в діалог з учителем, один з одним, авторами тих чи інших теоретичних концепцій і положень. Адже хороший урок, як правило, завжди вирізняється тим, що він насичений різноманітними навчальними ситуаціями і кожна з них викликає в учнів велику кількість запитань, сумнівів, здивування, а часом і настороженість. Так народжуються в діяльності учнів дорогоцінні моменти, які підводять їх до пошуків, здогадок, до самостійної творчості.
           Майстер-клас було проведено на високому методичному  рівні. Учасники  майстер-класу подякували Наталії Анатоліївні за можливість поповнення своїх власних  методичних скарбничок інноваційними педагогічними надбаннями.


Комментариев нет:

Отправить комментарий