среда, 13 апреля 2016 г.

Формування комунікативної компетентності на уроках української мови в початковій школі





13 квітня 2016 року об 10.00 на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 55  відбулося чергове засідання навчально-методичної ради методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради з теми «Формування комунікативної компетентності на уроках української мови
в початковій школі».
Учасники ради – заступники директорів шкіл з навчально-виховної роботи шкіл міста.
Актуальність теми обумовлена змістом нового Державного стандарту початкової загальної освіти, зокрема реалізації освітньої галузі «Мови і літератури», де основним є розвиток особистості учня, формування його комунікативної компетентності.
Мета навчально-методичної ради: розкриття системи педагогічної діяльності вчителя початкової школи  на уроках української мови, спрямованої на перетворення навчання з процесу засвоєння знань з мови, умінь і навичок їх застосування у мовленнєвій діяльності на процес розвитку особистості учня та  удосконалення результативного компоненту відповідно до вимог Програми.
         Під час засідання для учасників були проведені  майстер-класи  з актуальних питань діяльності початкової школи.
Крім того, учасники мали  можливість побачити виставку освітніх матеріалів з досвіду роботи учителів початкових класів шкіл міста.
У ході роботи ради відбудеться акція «Милосердя в кожному серці». Зібрані дитячі іграшки, книжки, зошити , олівці… були передані дітям з особливими освітніми потребами  дошкільного закладу № 8 м.Херсона.



Комментариев нет:

Отправить комментарий