четверг, 24 декабря 2015 г.

Школа молодого вчителя української мови: як заявити про себе в освітньому просторі міста

Гімназія №1- опорний заклад освіти  з української мови та літератури. У закладі визначили напрямок методичної роботи – школа майстерності молодих вчителів (для педагогів 2 і 3 року роботи). Це надання допомоги у вирішенні першочергових проблем щодо методики викладання, планування практичної діяльності, сприяння професійному становленню молодих педагогів, формування потреби у неперервному навчанні.
       У гімназії №1 проведено  засідання  школи молодого вчителя  для вчителів міста  ( у рамках роботи опорної школи) з  теми «Інновації в методиці : за і проти».  Учителі вищої категорії  Шамшура С.Є. провела  урок  української мови у 8-А класі (до профільний, філологічний) з теми «Розвиток мовлення. Підготовка до написання твору-роздуму на суспільну тему в публіцистичному стилі» та  Козлова Л.В.  з української мови у 5-Б класі  з теми «Вставні слова, виділення їх на письмі комами».   У заході взяли участь  молоді вчителі міста, 8 вчителів-словесників закладу та 30  учнів. Незвичним і яскравим при проведенні  таких уроків  є розвиток мовленнєвої компетенції, залучення до культурних надбань народу, формування світогляду українця-патріота, визначення пріоритетних напрямів роботи з предмету, роль ІКТ при проведенні мотиваційної сфери уроків тощо. Важливим  є також  новий рівень мотивації учнів до вивчення української  мови.
Крім того проведено майстер-клас «Мотиваційний компонент – важливий структурний складник сучасного уроку української мови та літератури»  молодим учителем української мови та літератури Концевою В.В.. Вікторія Володимирівна поділилася досвідом роботи  щодо ефективності впровадження сучасних ІКТ на уроках української мови та літератури, мотиваційного забезпечення та створення «ситуацій успіху», особистими напрацюваннями щодо раціонального впровадження та забезпечення мотивації учнів на уроках різних типів.
 Уроки та майстер-клас проведено насичено, цікаво й змістовно,  у рамках семінару проведено також і «круглий стіл» з колегами з обміну досвідом.
               Спланований захід сприяв формуванню духовно-естетичного та культурного світу учнів, молодих учителів, виробленню стимулу й мотивації до подальшої  творчої і плідної діяльності педагогів, вивів на  новий рівень сприйняття інформації.

  

1 комментарий:

  1. понис панть панть ператвал мазность панть
    Спиреть понис панть панть titanium money clip панть панть панть панть titanium rings панть is titanium a conductor панть galaxy watch 3 titanium панть панть панть titanium helix earrings панть

    ОтветитьУдалить