понедельник, 22 февраля 2016 г.

Технології дистанційного навчання при викладанні математики

17 лютого 2016 р. на базі  школи № 41 відбувся семінар вчителів математики та інформатики на тему: "Використання технологій дистанційного навчання при викладанні математики та інформатики".
Серед сучасних педагогічних технологій найбільший інтерес для навчання у школі представляють ті технології, що орієнтовані на групову роботу учнів, навчання у співробітництві, активний пізнавальний процес, роботу з різними джерелами інформації
Саме ці технології передбачають широке використання дослідницьких, проблемних методів застосування отриманих знань у спільній або індивідуальній діяльності, розвиток не тільки самостійного критичного мислення, а й культури спілкування, уміння виконувати різні соціальні ролі у спільній діяльності.
Також ці технології найбільш ефективно вирішують проблеми особистісно зорієнтованого навчання. Учні отримують реальну можливість відповідно до індивідуальних задатків, здатностей досягати певних результатів у різних галузях знань, осмислювати набуту інформацію, у результаті чого їм удається формувати власну аргументовану точку зору на багаточисленні проблеми буття.
З досвідом своєї роботи з технологіями дистанційного навчання виступили:

Непомняща Тетяна Володимирівна – вчитель математики та інформатики, АЛХДУ, тема доповіді: «Система дистанційного навчання Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова на платформі Moodle» та Коваль Катерина Юріївна – вчитель інформатики, ЗОШ № 41, тема доповіді: «Реалізація дистанційного навчання засобами освітньої мережі Щоденник.ua».

Комментариев нет:

Отправить комментарий