понедельник, 28 сентября 2015 г.

День Захистника Вітчизни

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу 14 жовтня відзначається у День захисника України.
День захисника України нероздільно пов’язане із розвитком війська та військових традицій. Традиції в житті суспільства і окремої людини відіграють важливу роль. На їх основі створюються моральні ідеали, принципи, переконання і норми, які визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. У свою чергу ставлення людини до країни уособлюється у таких поняттях, як “Вітчизна”, “Батьківщина”, а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя.
У кожному навчальному закладі з 12 до 16 жовтня 2015 року будуть проведені екскурсії до місць пам’яті, пов’язаних із військовою звитягою Українського народу, уроки-презентації “Україна – мати. Вмій її захищати”, круглі столи (семінари) з питань вивчення воєнно-політичної історії України та історії українського війська, відео-уроки з обговоренням,  аукціони історичних ідей, відкриті мікрофони, літературні майстерні / усні журнали, брейн-ринги “Воїн крізь віки”; уроки-диспути “Між титанами духу і титанами зброї” , віртуальні подорожі / екскурсії, уроки-реквієми, присвячені захисникам рідної землі, їхнього бойового подвигу. Не залишаться поза увагою  конкурси плакатів “Героям слава!”, спортивні змагання “Естафета мужності”.



Комментариев нет:

Отправить комментарий