среда, 22 апреля 2015 г.

Ефективні форми патріотичного виховання у сучасному закладі

17 квітня на базі загальноосвітнього навчального закладу №41 відбувся «Майстер клас» для заступників директорів з виховної роботи шкіл міста з теми «Ефективні форми патріотичного виховання у сучасному закладі».
Форми й методи патріотичного виховання педагогічного колективу ЗНЗ №41 базуються на українських народних традиціях, кращих надбаннях національної та світової педагогіки й психології, охоплюють усіх учасників навчально-виховного процесу, сприяють формуванню у дітей та утвердженню у педагогів і батьків національних та загальнолюдських цінностей, особистісних якостей, що притаманні громадянину України. Важливу роль у патріотичному вихованні дітей та учнівської молоді відіграє педагог, його особистий  приклад, його погляди та практичні дії, що мають бути взірцем для наслідування.
Саме тому у заході приймали активну участь як вчителі так і учні  та їх батьки.
Проявом патріотичного духу, свідченням формування Української політичної нації є масове використання української національної та державної символіки. Школа має свій герб, гімн, яким учні розпочали захід. Паркан навколо закладу розмальовано краєвидами Херсонщини,  які  створили учні разом з батьками.
Особлива увага приділяється дітям та сім’ям, які переїхали із території військових дій, відбувається їх адаптація у нових умовах та нових колективах, вони залучаються до активної діяльності та участі у позаурочних заходах, надається можливість реалізовувати свій інтелектуальний, творчий, фізичний потенціал на благо України.
У школі розроблено модель  з  виховання громадянина патріота, яку  успішно презентувала  для присутніх ЗДВР Кіриєнко Т.С.
На «Майстер класі» представлено:
- досвід роботи вчителя історії Крищенко В.В. з вивчення подій Другої світової війни, допомоги  ветеранам та результативність  гуртка «Стрілець», яким він керує;
- діяльність з патріотичного виховання членів учнівського самоврядування;
- співпрацю классного керівника Хоменко В.Б.  з воїнами Афганістану;
- відеосюжети про допомогу воїнам АТО;
- систему роботи  з партнерами та шефами, які допомагають закладу виховати майбутніх воїнів.
Із сльозами на очах заступники директорів сприйняли «Монолог матері загиблого воїна» у виконанні педагога організатора Яківюк C.А. та танцювальну композицію старшокласників присвячену воїнам АТО.

Закінчився захід яскравим флешмобом. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий